31.5.2017

Uulalaa. hulahula!


kengät, korkokengät, tanssikengät

Muutama sananen tanssista. Televisiossa on startannut Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tanssiohjelma Hulahula-Suomi, missä ihan tavalliset kansalaiset opettelee koreografin opastuksella yhden tanssin askeleet ja tanssii sen sitten ryhmänä koko suomelle. Ohjelman sivuille pääset tästä.
Heräsin vähän liian myöhään tähän ohjelma-formaattiin, koska olisin halunnut olla mukana tanssimassa. 
Tanssi on mielestäni paras ja mieleisin liikuntamuoto maan päällä, ja myös tehokasta painonhallintaa. Olin joskus vuosia sitten Espanjassa lomalla siskoni kanssa. Kävimme joka ilta tanssimassa läheisessä ravintolassa. Loppuviikosta oli painoa pudonnut sen verran, että jouduin kaventamaan (neula ja lanka aina matkalla mukana) yhtä hametta, koska se sananmukaisesti pyöri päällä.
Tanssissa yhdistyy kaksi minulle mieleistä asiaa, musiikki ja liikunta. 
En ole mikään tanssija, vaan puhun nyt ihan tavallisen kansalaisen tanssimisesta. Osaan jokseenkin ns. vanhat tanssit; valssi, tango, humppa. 
On ihana liitää jonkun hyvän viejän käsivarsilla, siinä unohtuu kaikki arkinen ja sitä vain nauttii liikkeestä, toisen ihmisen läheisyydestä ja musiikista.
Ehkä omimmillani olen kuitenkin, kun tanssin yksin, siis ilman paria. Siinä ei ole väliä miten askeleesi laitat, annat vain musiikin viedä mukanaan. 
Monesti ihmiset sanoo, etteivät osaa tanssia, tai nolottaa, kun joku katsoo. Siitä ei pidä välittää, koska tyylejä on niin monta, kuin on ihmisiäkin.
Ei muuta, kuin lanteet pyörimään.
Nuoriso näyttää mallia tässä Hulahula-suomen tunnusbiisissä, jonka esittää Robin ja Nelli Matula.Minna2 kommenttia:

  1. Jess, hyvä Minna!Kiitti linkistä! Hyvä Robin! Parahinta suvea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja ainakin lämpimämpää kesän jatkoa myös sinulle!

      Poista