28.1.2020

Pienempi ruokapöytä

kukkamaljakko


Yksi ikuisuusprojekti täällä kotona on ollut vaihtaa keittiön pöytä pienempään. Olen jo pitkään etsinyt käytettyä pientä jatkettavaa ruokapöytää. Etsintä unohtui jo välillä, mutta joulun alla otin ns. härkää sarvista. Sopivaa pöytää ei vain koskaan tullut vastaan, joten oli keksittävä jotain muuta.

Mieleen nousi ullakolla oleva vanhan pöydän kansi. Saisiko siitä mitään tehtyä? Pöydän kansi oli lakattua koivua, ja näytti tosi keltaisella. Tiedossa oli siis jonkin verran hiomista...
Sahasin kannen toisesta päästä pois palan, joka on siis jatkopala, kun pöydän haluaisi pitää isompana. Jalat pöytään tilasin Ikeasta, ja kiinnitin ne pöytälevyyn. Hioin ja maalasin pöydän sekä jalat.

Jatkopalan kiinnityssysteemi olikin vähän hankalampi juttu. En halunnut, että jatkopala roikkuu pöydän sivulla silloin, kun sitä ei käytetä. Kiinnitin kannen alle kaksi kääntyvää puurimaa ja vielä tueksi metallisen listan, joiden varassa jatkopala lepää.

Jatkopala on siis irrallinen ja säilytän sen komerossa. Vielä on ratkaistava jatkopalan lukitus, siis miten se lukitaan paikalleen. Pöydän sävyksi valitsin hyvin vaalean ja kylmän harmaan sävyn. Mielestäni väri on nappivalinta.

Joulun alla kävin tekemässä kirpputorikierroksen, ja mitä sieltä löytyikään! Kaksi vanhaa puutuolia, kaksi euroa kappale. Tuolit oli muuten hyvät, mutta istuiosan punainen kangas oli kulunut, eikä muutenkaan miellyttänyt, joten verhoilin päälliset uudelleen pellavakankaalla.

Nyt minulla on pienempi ruokapöytä jonka saan suurennettua tarpeen mukaan jopa kuudelle hengelle.
vanhoja puutuoleja on olemassa epämääräinen kasa, joten kaikille löytyy istuin. Mikä parasta, pieneen keittiööni tuli nyt tilaa ja avaruutta. Sehän se oli tämän kaiken tarkoitus.


Minna Ei kommentteja:

Lähetä kommentti