14.1.2018

Melkein uusi keittiö

kukka, lasipurkki

Olen varmaan useaan kertaan maininnut, että pientä keittiömuutosta on ollut vireillä keväästä lähtien.
Alunperinhän tässä asunnossa oli normaalit yläkaapit. Halusin kuitenkin jotain ilmavampaa tilalle, joten kaapit ja vanha liesituuletin sai lähteä. Kaikkein eniten ärsytti siniset kaakelit, joista halusin eroon. 

liesituuletin, remontti

Keväällä purin kaapit, liesituulettimen ja poistoilmaputken. Tuon jälkeen asiat eteni aika hitaasti. Kesällä homma oli pysähdyksissä, koska oli kaikennäköistä muuta juttua.
Syksyn tullen maalasin kaakelit vaaleanharmaalla kaakelimaalilla ja samoin seinän yläosan harmaalla maalilla.

kaakelimaali

Muutos oli heti jotenkin rauhallinen. Kaakelien maalaus onnistui mielestäni melkein yli odotusten. Kiitos hyvän pohjatyön. Isoin juttu oli poistaa silikonit, jotka oli kyllä tosi tiukassa. Onneksi kuitenkin maltoin tehdä työn kunnolla.

kukka, purkki, hylly

Tähän asuntoon muuttaessani purin vaatehuoneen pois ja sieltä päätin säilyttää jatkokäyttöä ajatellen seinäkiskot ja hyllynkannakkeet. Nyt niille tuli käyttoä tässä projektissa. Kierrätystä siis...
Hyllyjen kanssa päädyin kaikenlaisen pähkäilyn jälkeen koivuisiin liimapuulevyihin. 
Liesituuletin on aika massiivinen, mutta sopii tuohon mielestäni ihan hyvin. Se toimii aktiivihiilellä, koska kerrostalossa tuuletinta ei enää saa kytkeä hormiin.

avohylly, liesituuletin

Homma on edelleen hieman vaiheessa, koska liesituulettimen oikealta puolelta puuttuu edelleen hyllyt. Jostain pitäisi löytää vielä neljä kappaletta samanlaisia hyllynkannattimia...hhmmm
Seuraavaksi edessä on kirpparireissu, josta ostan purkkeja ja purnukoita kuivamuonalle, eli jauhoille, ryyneille, siemenille jne.
Kyllä, täytyy myöntää, hyvä siitä tuli!


Minna

2 kommenttia:

 1. Helo, Minna! Upeeta! Kyllä oot taitava joka saralla! Niin paljon saat aikaan raskaan vuorotyötä ohella. Tunnen itseni maanrakoon joutavaksi. ....
  Toivottavasti löydät sopivat kierrätyskiinnikkeet! Tsemppiä niin töihin kuin himaprojektiinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa. Kiitos Tepa! Ei kannata mennä maanrakoon, olet oman osasi työstä tehnyt ja, taitava monessa asiassa. Pitäis tosiaan löytää vielä muutama samanlainen kiinnike, kuin nuo vanhat. Se on viikonloppuna tehtävä kierros rautakauppoihin. Kivoja talvipäiviä sinulle!

   Poista