2.11.2016

gluteeniton leipä


gluteeniton leipä

Kaapin täyttenä on aika pitkään ollut yksi härveli, jota en ole juurikaan käyttänyt. Sain siskoltani joskus leipäkoneen. Hän oli mielestään elämänsä leivät leiponut ja halusi laittaa koneen kiertoon. 
Silloin kone tuli tavallaan meille tarpeesee, koska nuorimmainen lapsi ei sietänyt viljoja. Leivoin hänelle koneella gluteenitonta leipää.

leipäkone leivonta

 Minulla on ollut epämääräisiä kiputiloja jo reilun vuoden ajan. Mitään selitystä ei ole löytynyt näille oireille.
Lääkärissä olen käynyt useampaan kertaan, mutta mitään ei vain löydy, siis terve kuin pukki (outo sanonta). Luin artikkelin vehnän aiheuttamista tulehdusoireista. 
Oireet oli niin lähellä omiani, että päätin jättää hetkeksi viljat kokonaan pois. Täytyy sanoa, että olo on ollut huomattavasti parempi. Leipäkoneelle on taas tullut käyttöä, kun pyöräyttelen sillä leipää.
Aika pieni kakkarahan se on, minkä tuo kone kerrallaan leipoo ja leipä on koostumukseltaan melko mureneva, mutta maukas. Jos vaivani oikeasti johtuu viljoista, niin täytyy jatkossa tehdä leipää sitten uunissa, enemmän kerrallaan.

gluteeniton leipä

Ajatuksena se, että joutuisi luopumaan ruisleivästä, on kyllä aika masentava. Jälkiuunileipä on mielestäni lähes parasta herkkua. Tällaista tänään keskellä viikkoa, juuri saunasta tulleena. Kohta hipsin tuonne vällyjen väliin, joten hyvää yötä toivottelen. 


Minna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti