9.8.2016

Lomamatkalle 3.
Olen edellisissä postauksissa kertoillut pienestä lomamatkasta eteläiseen suomeen. Tarina jatkuu vielä hetken aikaa. Hangosta ajoimme Tammisaaren ja Fagervikin kautta Porvooseen. 
Tammisaaressa pysähdyttiin muutamaksi tunniksi. Kävimme kaupoissa, sekä torilla ostamassa mm. mustikkapiirakkaa.
Seuraavaksi matka jatkui vanhaa Kuninkaantietä Fakervikin ruukkiin. Kuninkaantie olikin melko mutkainen ja mäkinen, mutta peltomaisemineen se oli kivaa vaihtelua ruuhkaisille moottoriteille.
Ruukki on minulle tuttu ennestään, mutta aina sitä jaksaa ihastella. Kartano, puukirkko, vanhat suuret puut, punaiset pienet talot, puutarhat ja hiljaisuus. 

Vanhat talot

Fakervik

kartano


vanhat talot

Matkan viimeinen etappi oli siis Porvoo, jossa vietimme kaksi päivää. Olen kerran aikaisemmin käynyt Porvoossa, mutta silloin tutuksi tuli vain kirkko, koska kyseessä oli häät.
Nyt oli aikaa kierellä vanhaa kaupunkia ja vähän muutakin ympäristöä.

Vanhat talot

Vanhat talot

Vanhat talot

Vanhat talot

Hienoa, miten vanhat talot oli säilytetty ja kunnostettu. Minulle se kaikki oli kyllä visuaalista karkkia. Viimeisen kuvan sininen pikkiriikkinen talo oli niin sympaattinen. Joitakin ostoksia tein, lähinnä tuliaisia lapsille. 
 Paljon oli puodeissa kaikkea ihanaa, mutta nykyään osaa jo kysyä itseltään, että tarvitsenko minä oikeasti tätä tavaraa. Pöytälampun olisin ostanut, jos mieleinen vanha olisi löytynyt. Lamppua ei löytynyt, joten etsintä jatkuu edelleen. 
Ihme kyllä matkalle lähtiessä viikon sää näytti huonolle, mutta ei se sitten ollutkaan, vaan melko aurinkoinen.  Reissu oli kiva ja sopivan pituinen. Tämä koti-ihminen haluaa olla lomallaan myös kotona. Matkakertomus loppuu nyt tähän.


Minna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti