23.9.2016

Kodin remontti, osa 1


järvi, vene, luonto
Ikkunasta avautuva maisema
Olen nyt asunut reilun vuoden tässä asunnossa. Vuosi taaksepäin täällä oli melkoiset sekasotkut, seinää kaatui ja uutta tuli tilalle. Asuin samalla kaiken keskellä. Ei ole ikävä sitä aikaa, vaikka remppahommista tykkäänkin. 
Kotini on talossa, joka on rakennettu 1958 sairaalan henkilökunnan asuntolaksi. Asuntoni on pieni, mutta ainakin toistaiseksi sopiva minulle. Paljon olen joutunut karsimaan tavaroitani, mutta se on ollut vain helpottavaa. 
Paras juttuhan tässä paikassa on ympäröivä luonto, joka on läsnä koko ajan. Ikkunoista avautuu kaunis näkymä järvelle. Verhoja ei välttämättä tarvitse  koska asun niin korkealla ettei pihalta näy sisälle. 
Ympärillä on siis paljon vettä, metsää ja hienot lenkki- ja hiihtomaastot, sekä entisen sairaalan kaunis puutarhamainen ympäristö.
Alla muutamia kuvia lähtötilanteesta, seinissä on oranssinkellertävä tapetti ja lattiassa kulahtanut muovimatto.

asunto, remontti,
Olohuone ennen remonttia
Asunnon kunto oli ostohetkellä kohtalainen, eli se vaati jonkinlaista pintaremonttia. Muutin sisään elokuussa ja remontti alkoi samantien tapettien poistolla, ja vaatehuoneen ja eteisen komeron purkamisella.

asunto, eteinen, remontti
Eteisen puretteve komero
Makuuhuoneessa on yhden seinän verran komeroita joten vaatehuoneelle ei ollut käyttöä. Vaatehuoneeseen menevä oviaukko suljettiin makuuhuoneen puolelta ja avattiin olohuoneen puolelta poistamalla osa seinästä, näin saatiin teinipojalle oma tila.

asunto, makuuhuone, remontti
Makuuhuone
Vaatehuoneen "purkaminen" ja uusien seinien levyttäminen oli oikeastaan se ainut mihin tarvitsin kokeneempaa tekijää. Katon ja seinien maalauksen, tapetit ja parketin laitoin itse.

asunto, remontti
Näkymä makuuhuoneesta
 Raskain osuus oli katon maalaus, koska se piti tehdä moneen kertaan. Ei se ole omasta mielestäni vieläkään hyvä, mutta saa nyt kelvata. 

asunto, remontti
Seinä ja vaatekaappi on purettu
Viimeisessä kuvassa seinä ja eteisen komero on purettu. Rakennusjätettä tuli yksi kaatopaikkakuorma.
Juu...ei ole ikävä tuota aikaa. 
Jossain vaiheessa pitää vielä remontoida kylpyhuone ja keittiö, mutta se on sitten ammattimiesten hommaa. Tämä tarina jatkuu vielä myöhemmin...Minna
4 kommenttia:

 1. Voi Minna Minna, oot sie aika tekijä! Onnittelut taasen kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tepa!
   Oli se aika raskasta aikaa ja terveyskin meinasi pettää, mutta tykkään tehdä näitä hommia. Kiva katsella noita vuoden takaisia kuvia. Jännää miten asunto näyttää paljon pienemmältä kuin nyt remontin jälkeen.

   Poista
 2. Olipa kiva löytää blogisi! Luin aikaisemmin vanhalla nimellä olevaa blogiasi, ja sitten sinut jotenkin "kadotin". Ahkera uurastaja olet ollut kodin remontissa. Mutta hienoja kuviasi ihailen todella. Onnistuneita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Mirja, kun löysit tännekin. Tahtoo vain olla näissä minun hommeleissa, että intoa on enemmän, kuin taitoa. Tosin tässä remontissa onnistuin mielestäni melko hyvin. Lisää tarinaa on tulossa, ja siinä enemmän siitä, mikä asunnossa mmuuttui.

   Poista