1.10.2016

Kodin remontti, osa 2koti, asunto, remontti

Remonttitarina jatkuu taas. Olen siis asunut vuoden tässä asunnossa, ja nuo vuoden takaiset remonttihässäkät on nyt muisto vain. 
Seuraavassa ennen ja jälkeen kuvia siitä miten pieni (41 neliötä) asunto muuttui melko ahtaasta, ankeasta loukosta valoisaksi ja avarammaksi, minunlaiseksi kodiksi.

eteinen, vaatekaappi
Eteinen ennen vaatekomeron purkua

Jysk, vaatekaappi
Eteisen uusi vaatekaappi
Kuten edellisessä postauksessa kerroin, remontti alkoi eteisen vaatekaapin purkamisella. Olisin halunnut tilalle vanhan ison antiikkisen kaapin, mutta mitoiltaan ja hinnaltaan sopivaa ei vain löytynyt. 

Vaikeushan siinä olisi ollut se, että miten sellaisen yliäätään olisi saanut tuotua tänne ylös. Puoli vuotta katselin sopivaa ja lopulta päädyin Jyskin tammiseen vaatekaappiin. 
Kasasin  kaapin pääosin yksin, mutta pystyynnostamisessa tarvitsi jo apukäsiä, oli se sen verran painava.  
Kaappi on jaettu kahteen osaan väliseinällä. Vasen puoli on ulkovaatteille ja kengille, oikean oven takana on siivousvälineet.
Olen ollut ostokseen tosi tyytyväinen, sinne mahtuu hyvin kaikki tarvittava ja kauniskin se on.makuuhuone, remontti
Makuuhuone ennen remonttia

makuuhuone, remontti, tapetti, Eco Wallpaper, Happy
Makuuhuone remontin jälkeen
Makuuhuoneesta peitettiin entiseen vaatehuoneeseen menevä oviaukko, se oli suurin muutos siellä...tai ei sittenkään. Suurin muutos oli varmaan tapettien vaihtuminen vaaleasta voimakkaaseen mustavalkoiseen kuviotapettiin.
Tiesin heti, että haluan mustavalkoisen tapetin, koska se käy kaikkien muiden värien kanssa. Oli kyllä vähällä, etten lipsunut tästä ajatuksesta tapettikirjoja selatessani. Mieleistä kuosia ei meinannut löytyä sitten mitenkään. 
Lopulta päädyin Eco Wallpaperin Happy 3857-tapettiin. Mallistoon kuuluu moderneja, värikkäitä ja raikkaita tapettikuoseja. Jo tapettimalliston nimikin puhui puolestaan, Happy. 

tapetti, Eco wallpaper, Happy
Eco Wallpaperin Happy-tapetti

Suurin muutos koko asunnon ilmeeseen oli seinän puhkaisu entiseen vaatehuoneeseen. On ihan uskomatonta miten noin pienellä jutulla saa "neliöitä" lisää. 
Teinipoikani on jokatoisen viikon luonani ja hänelle tarvittiin oma tila. 
Heti asunnon nähtyäni tiesin, että vaatehuone puretaan pois ja siitä tehdään pieni alkovi. Oli melkoista millipeliä, että normaalikokoinen sänky saatiin mahdutettua tuohon koloseen, mutta hyvin se siihen istuu.
Olohuoneen seinät maalasin valkoisella ja yhdelle seinälle tuli  harmaavalkoinen kuviotapetti. 
koti,remontti
Olohuone ennen remonttia

koti, asunto, remontti
Olohuone remontin jälkeen
harmaa, tapetti
Olohuoneen tapetti
Lattiasta vielä sen verran, että ensin oli mielessa valkoiset lattiat. Aluksi ajattelin läminaattia tai parkettia. Onneksi ystäväni, joka asuu tässä samassa talossa, oli juuri asentanut asuntoonsa tammiparketin. 
Lattia oli niin kaunis, että päädyin myös parkettiin.
 Halusin kuitenkin vaalean lattian ja ihastuin mattalakattuun saarniparkettiin. Lattia tuntuu jalan alla miellyttävälle ja on lämmin kylmälläkin ilmalla.

vaatekaappi,Silkeborg,lattia, saarniparketti
Lattiassa saarniparketti
koti, keittiö, sisustus
Keittiö
Tässä se mitä on tähän mennessä tehty. Lattia- ja ovilistat puuttuu edelleen ja keittiönurkkaus odottaa remonttia. Keittiösuunnitelma on jo valmiina ja siinä yleisilme selkenee, kun yläkaappeja ei tule ollenkaan. Se remontti on jossain hamassa tulevaisuudessa, mutta nuo kamalat siniset kaakelit aion kuitenkin maalata pikapuoliin vähemmän silmiinpistäväksi. 
Nyt toivottelen lokoisaa lauantaita.


Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti