24.2.2017

Leipää ja huvejaSiemenleipä, ruokaöljy

Mitäs viikon aikana on tapahtunut? No ainakin olen ollut viikonlopun töissä, pitänyt yhden vapaapäivän, tehnyt ihanaa siemenleipää, lukenut, neulonut, miettinyt keittiöremonttia, käynyt ystävän kanssa saunomassa...
Ei mitään suuria juttuja, mutta kuitenkin aika tärkeitä arkisia asioita. 

pähkinät

Siemenleipä, leipä

Tässäpä yksi herkullinen siemenleipä. Leivässä on kaurahiutaleita, erilaisia siemeniä ja pähkinöitä. Itse käytin gluteenittomia kaurahiutaleita.
 Leipää voi maustaa vaikka kookoksella, jos haluaa vähän makeampaa. Paahdettuna maistuu erityisen hyvälle.

Siemenleipä

Olen tehnyt viimeaikoina monenlaisia gluteenittomia leipiä, mutta tämä muistuttaa eniten ruisleipää. Ohje löytyy täältä.

Antti Tuomainen, Parantaja, kieja

Yhden kirjan sain juuri luettua ja se oli aika outo ja pelottavakin lukukokemus. Pelottava lähinnä sen takia, että mitä peruuttamatonta tuhoa ihminen voi aiheuttaa omalla toiminnallaan luonnolle ja ilmastolle.
Antti Tuomainen on minulle uusi tuttavuus, mutta varmasti tulen lukemaan lisää hänen kirjojaan. Parantaja kertoo ajasta, kun ilmastonmuutos on Suomessa arkipäivää.
Kirjan päähenkilö on Tapani lehtinen, runoilija, joka etsii kadonnutta vaimoaan. Ilmastonmuutoksen takia taudit leviävät, sataa koko ajan, osa Helsinkiä on veden alla ja rikollisuus kukoistaa. Todella synkkää!
Tuomainen on voittanut kirjalla 2011 Suomen Dekkariseuran vuoden johtolankapalkinnon. Suosittelen.  

järvi, maisema

Viimein on perjantai ja viikonloppu. Päivän työt tehty. Nyt olen vaakatasossa omalla sohvalla, omassa kodissa.
Elämä tuntuu ihan parhaalta just tässä ja nyt. 
Huomenna vuorossa pitkästä aikaa lukupiirin tapaaminen. Siellä ihanat kamut, herkut ja keskustelut kirjoista ja paljon muustakin odottaa. 
Illalla olisi vielä tarkoitus lähteä syömään hyvässä seurassa. Aika kiva viikonloppu tiedossa.Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti