23.12.2018

Joulu ja pönttöpommit (?)






joulukuusi, koriste, koti

Nyt alkoi viikon pituinen joululoma, vaikka vielä sitä ei tajua. On kaikenlaista pientä puuhaa vielä tekemättä. Olen kyllä aika kevyesti pyrkinyt ottamaan nämä jouluhommelit. Joululahjahankinnat ollut ihan minimissä, jotain pientä vain kuusen alle. Ainut asia mistä haluan pitää kiinni, on koti, sen pitää näyttää jouluiselta ja siistiltä.
Minulle tämä aika on ainutlaatuinen, siksi esim. kuusi tuodaan yleensä paria päivää ennen joulua, ei siis viikkoja aikaisemmin. Ruokien suhteen mennään ihan perinteisesti. Meillä koko porukka on aina tykännyt jouluruuista. Itse olisin kyllä jo valmis luopumaan kinkusta, mutta lapset haluavat sen edelleen, joten tänäkin vuonna sitä on pienesti.

koriste, enkeli

Eilen vielä siivoilin ja sitten illalla kuusi tuotiin sisälle ja koristeltiin. Tuossa se nyt loistaa, joulun kruunu, omalla paikallaan. Pelkkiä palloja ja tähtiä koristeinaan. Niin, ja onhan siellä se pieni joulun enkeli kuusen latvassa.

sydän, rasia

Joulun lahjoihin kuuluu myös yksi itse valmistettu lahja, ekologiset vessanpöntön puhdistuspommit. Ne on valmistettu muutamasta raaka-aineesta, ruokasoodasta, sitruunahaposta ja tuoksua tulee eteerisestä öljystä. Sitä en tiedä, mitä lahjan saajat ajattelevat arkisesta lahjastani, mutta näin haluan herätellä miettimään tätä meidän maapallon tilannetta, että asiat voisi tehdä toisin.
Kauniiseen rasiaan pakattuna pommit voi hyvin pitää esillä kylpyhuoneessa.

järvi, ranta

 Luontokin on tällä hetkellä niin kaunis ja valoisa lumipeitteen ansiosta. Mitä muuta sitä pohjolan asukas voi toivoa, kuin valkoista joulua, ja se me saatiin. Pari päivää sitten otetussa kuvassa Päijänteen selkä loiski vielä vapaana, mutta nyt se on jäätynyt kokonaan.

metsä, puu


Hyvää ja Rauhallista Joulua

Minna



2 kommenttia:

  1. Veit kyllä sanat suustani. Minulla on nimittäin ihan uskomattoman samanlaiset periaatteet, miten parhaiten saan joulumielen: ei liikaa säätöä, lahjat minimiin ja se, mihin satsaan, on kodin siisteys, mistä tulee tietty juhlavuus. Silloin on ihana rentoutua viettämään lomapäiviä, kun koti on puhdas. Ainoana erona teidän jouluun on, että kinkkua meillä ei ole ollut enää vuosiin. Pieni pala riistaa maistuu itse asiassa laatikoiden kanssa täydelliseltä.
    Tänä vuonna ostin muutaman sadan gramman verran kylmäsavustettua poron fileetä, kun kalojen lisäksi ei isoa määrää tarvita sitäkään. Taidettiin aluperin "vierottua" kinkusta juuri sillä lailla, että oli jotain muhevaa riistaa kinkun vaihtoehtona ja vähitellen kaikki huomasivat, että kinkku ei yllä samaan. Ehkä tekin voitte kokeilla sitä, jos kertalopetus tuntuu liian dramaattiselta :).

    Voi, minä ottaisin tuollaisen lahjan ilomielin vastaan! Ekologinen käyttötarvike on ihan paras joululahja ja kun se on samalla koristekin!

    Ihanaa Joulun pyhien jatkoa ja lomaa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Päätin, ja sanoinkin lapsille, että tänä jouluna paistan elämäni viimeisen joulukinkun. Ei ole järkeä joulun takia syödä lihaa, kun en sitä juuri muutenkaan syö. Täytyykin kokeilla tuota poroa ensi jouluna.

      Kivaa vuodenvaihdetta sinulle!

      Poista