21.8.2016

Elokuun viikonloppu

vanha talo


Ensimmäinen työviikko takana loman jälkeen. Vähän nihkeää oli, mutta kai se tästä helpottaa. Hyvin huomaa taas miten vähän on aikaa puuhailla mitään omia juttuja, kun työ vie niin suuren osan vuorokaudesta.
Onneksi nyt viikonloppuna on ollut kaunista ja lämmintä säätä.
Eilen aamulla kävinkin lenkin jälkeen uimassa. Vesi oli niin viileää, mutta tuntui kyllä silti hyvälle. Ei kesä vielä ole lopussa.


Tomaatit parvekkeella antaa hyvin satoa. Saa nähdä miten kaikki raakileet kerkiää kypsyä. Pitää kaiketi kypsyttää sisätiloissa, jos ilmat viilenee liiaksi. 
Yrtit ajattelin siirtää kaikki samaan ruukkuun ja tuoda nekin sisälle ilmojen viiletessä.
Muuramessa oli eilen rompepäivät. Ostin pienen ruskean yöpöydän, (myyjän sanojen mukaan se on 40-luvulta) ja ison puisen helmitaulun. Yöpöytä tulee juniorin sängyn viereen ja helmitaulu kenties seinälle. Rompepäivillä oli aika hyvää tavaraa ja alue oli sopivan kokoinen, että sen jaksoi hyvin kiertää. Pöytälamppua ei edelleenkään löytynyt. 
Sorsaperhe on asustellut koko kesän meidän talon rannassa. On niin kaunis aurinkoinen aamu, joten lähden nyt rantaan katsomaan saisinko siivekkäistä uimaseuraa.


Minna

3 kommenttia:

 1. Hyviä löytöjä olet tehnyt! Tuommoinen samanlainen pieni pöytä on myös siskollani, mummomme vanha. Varmasti ainakin 40-luvulta. Koitahan pyristellä ja jaksaa sorvin ääressä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä tuosta pöydästä, on sopiva juuri yöpöydäksi ja helmitaulua olen katsellut pidempäänkin, nyt löytyi sopivan hintainen. Helmitaulua voi käyttää apuna neulonnassa vaikka kerroslaskurina.

   Poista
 2. Moi! Kiitos vinkistä! Alanpa mieki metsästää jonkinlaista helmitaulua, nääs kun noita käsitöitä tulee harrastettua. Lasten rojua kyllä löytyy kotoa vielä paljonkin, mutta eipä oo helmitaulua!

  VastaaPoista