7.11.2017

Syksyn selätystä

minä, luonto

luonto, jäkälä

Syksy on iskenyt päälle ihan kunnolla. On niin pimeää ja vettä sataa lähes päivittäin...
On sitä aikaa, että täytyy miettiä kuinka saisi pidettyä mielen virkeänä ja väsymyksen loitolla. On muutamia asioita joilla voin helpottaa tätä kaamoksen aikaa.

 *Liikunta

Aloitin joitakin viikkoja sitten uintiharrastuksen, ja se on tuntunut kyllä kivalle. Uinnin lisäksi teen altaassa myös vesijuoksua. Tehokasta.
Lenkkeily on säilynyt liikuntamuotona koko ajan. Välillä hölkäten ja toisinaan taas kävellen lähimetsässä. Pelkkä metsään meneminenkin ja luonnon ihmettely tekee hyvää mielelle.

*Koti, sisustaminen

Kotona olen poltellut kynttilöitä aika ahkerasti ja muutenkin tehnyt pientä sisustushommaa. Valkoiset pellavaverhot on vaihtuneet hieman värikkäämpiin ja on niissä vähän blingblingiäkin, noin niinkuin jouluakin ajatellen. Koti muuttui lämpimän pesämäiseksi, kun valkoisen tilalle vaihtui pehmeitä, lämpimiä sävyjä.
Vuosiin en ole jouluksi (vaikka joulu ei ole vielä pitkään aikaan) verhoja vaihtanut, mutta nyt tuntuu, että miksikä ei, ihan kiva...

*Ihmissuhteet

Nuorimmaiseni täytti äskettäin kahdeksantoista vuotta, olimme viikonloppuna julistamassa sitä hyvän ruuan äärellä, lähipiirin kesken. Oli niin ihanaa nähdä pitkästä aikaa vanhoja tuttuja, ja tutustua muutamaan uuteen ihmiseen. Mukana oli myös parin viikon ikäinen vauva, joka vähät välitti ravintolan hälinästä.
Olen vanhemmiten ymmärtänyt, miten tärkeää on pitää ihmisuhteet kunnossa, kysellä kuulumisia. Käydä vaikka kahvikupposen äärellä jutustelemassa, tai kaverin kanssa elokuvissa.

*Ravinto

Hyvä ja terveellinen ravinto; kasvikset, marjat ja hedelmät pitävät mielen virkeänä harmaanakin päivänä. Kaikkia vitamiineja en ravinnosta saa, joten jotain on otettava myös purkista. 
Herkutkin maistuu välillä, joten olen etsinyt niistä vähän terveellisempiä vaihtoehtoja. Joku aika sitten maistoin ekan kerran lakritsijauheella kuorrutettuja taateleita. Ai että maistui hyvälle!
Gluteeniton ruokavalio tuo tietysti omat haasteensa ruokailuun, mutta alan olla sinut sen asian kanssa.Nykyään on kaupoissakin paljon gluteenittomia tuotteita. Leipää leivon välillä, kun inspiraatio iskee. Muutaman hyvän reseptin olen netistä löytänyt...

*Lepo

Olen vähentänyt huomattavasti nettiaikaani. Varsinkin illalla teen mieluummin jotain muuta, kuin tuijotan sinistä valoa. Pyrin menemään ajoissa nukkumaan, ja olen huomannutkin, että unen laatu on parempi ja nukun myös aamulla pitempään.
Tämä pimeä aika kannattaakin käyttää hyödyksi, ja ottaa hyvällä omalla tunnolla levon kannalta.Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti