25.12.2017

Kaikki ei mennyt ihan suunnitellusti...
joulukuusi, joulu

Joulun vietossamme tuli yllättävä muuttuja matkaan, eli aatto ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Vielä lauantaina kaikki näytti hyvälle, jouluruuat ja lahjat oli pääosin hankittu, koti laitettu suurinpiirtein juhlakuntoon.
Lauantai-iltana kävin tyttäreni kanssa elokuvissa katsomassa Tuntemattoman sotilaan. Kolmetuntinen elokuva oli kyllä vaikuttavuudessaan omaa luokkaansa. Laadulla tehty, upeilla näyttelijäsuorituksilla varustettu koskettava draama. Pieni sisukas kansamme taisteli lähes mahdottomassa tilanteessa suurta valtaa vastaan. Elokuva oli myös raaka, mutta sellaistahan sota on.

  Tuntematon sotilas, elokuvajuliste, sotilas

                                                                                    Illalla elokuvan päätyttyä kotona laitoimme vielä kinkun uuniin paistumaan. Aamuyöstä heräsin hirvittävään päänsärkyyn ja pahoinvointiin. Pitkälle aaton iltapäivään ravasin sängyn ja vessan väliä oksentamassa, kun mikään ei pysynyt sisällä. Pääkipu oli niin hirvittävä, että mietin jo päivystykseen lähtöä.
Minun potiessa tyttäreni valmisteli jouluruuat ja kattoi pöydän valmiiksi iltaa varten. Olin päättänyt, että jouluruokailu pidetään, vaikka itse en siihen pystyisi osallistumaan.
Jossain vaiheessa söin pienen palan suolakurkkua ja...yllätysyllätys olo alkoi kohentua. Elimistö kaipasi ilmeisesti suolaa. Lopulta pystyin syömään vähän myös jouluruokia. Illalla, sen rääkin jälkeen tuntui ihanalta loikoilla sohvalla, katsella jouluisia ohjelmia ja maistella suklaata.

piparitalo, koristelu

Muista jouluhommeleista täytyy tietenkin mainita tämä lähes joka jouluinen rakennusoperaatio.
Tein taas jouluksi piparitalon, mutta paljon viimevuotista pienemmän. Taikina on tehty gluteenittomana, ja siitä tuli mielestäni hyvänmakuista ja helposti leivottavaa. Resepti löytyy täältä.
Taikina ei riittänyt pohjaan, ja siksi ostin kaupan valmista gluteenitonta taikinaa. Täytyy sanoa, että taikinoilla oli eroa kuin yöllä ja päivällä. Itse tehty oli moninveroin parempaa.

piparitalo, koristelu

kattaus, hyasintti

Kaikesta huolimatta jouluaatto meni oikein hyvin, ei suunnitellusti, mutta kuitenkin. Joulun pyhät jatkuu, mutta minä suuntaan parin tunnin päästä yöksi töihin. Asia on ihan OK, koska loppuviikosta jään lomalle. Teille muille toivotan leppoisia joulun päiviä.


Minna


2 kommenttia:

 1. Sotkipa migreeni harmillisesti jouluasi. Onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin. Itse en ole uutta Tuntematonta nähnyt. Monet tuttavapiirissä ovat sitä kehuneet. Toisaalta äänentoistossa elokuvateattereissa on tätä nykyä niin paljon volyymeja, että Tuntemattoman sotilaan sodan räiskeen olen kuullut aiheuttaneen joillekin jopa rytmihäiriöitä. Migreenisi alkusysäys on hyvinkin saattanut tulla sieltä. Mutta nyt hyvää lomaa ja vuodenvaihdetta Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suositelen kyllä elokuvaa katsottavaksi. Äänitehosteet oli kyllä voimakkaat. Volyymia riitti niin, että yhtäkkisen pamauksen aikana pomppasin melkein tuolista ylös.
   Hyvää Uutta vuotta myös sinulle!

   Poista