2.12.2018

Pikkujouluvermeet ja pohdintaa työstä







Voiko työssä olla kivaa? Kuulin kysymyksen, kun meidän alan koulutuksessa ollut työkaverini kertoi koulutuspalautteessaan kurssin aiheista. Omassa työhistoriassani on ollut jaksoja, jolloin olen ajatellut, että voi kun voisin tehdä jotain muuta mieleisempää työtä. 
Nykyisestä työstäni terveydenhuoltoalalla tykkään paljon, vaikka joskus väsyneenä sekin tuntuu olevan ihan syvältä. On kiirettä, kurjat työvuorot, ja työkaveritkin (ja minä) valittaa joka asiasta.
Tuo kaikki on ihan totta, aina ei ole kivaa. 
Tuntuu kuitenkin, että viimeaikoina olen ottanut hieman toisenlaisen asenteen työntekoon. Työtä on tehtävä elääkseen, miksi siitä ei siis tekisi mieluisaa.
Itse en kovin paljoa voi vaikuttaa työhöni, mutta omaan asennoitumiseeni voin. Positiivinen asenne lisää myös ympäristöön positiivisuutta.


Muutama vuosi sitten kärsin työuupumuksesta, tai ehkä elämänuupumuksesta. Silloin kaikkea oli enemmän, kuin pystyin kantamaan. Tuntui, että en jaksanut enkä osannut mitään, siitä tuli epävarma olo. Se kai laukaisi jonkinlaisen kohtauksen, töihin oli pelottavaa mennä.
Omakannasta myöhemmin huomasin, että lääkäri oli diaknosoinut tilani  paniikkihäiriöksi, ei siis uupumukseksi.
Tuo sairastuminen opetti kuuntelemaan itseä ja tajuamaan sen, että työssäkin tarvitaan priorisointia, että jossain on raja, kaikkea ei tarvitse tehdä ja apua voi aina pyytää.
Suurin voimavarani nykyisessä työpaikassani on ihan parhaat työkaverit. Nauru raikaa ja huuli lentää. Vastuullinen ja ajoittain raskas työ muuttuu näiden ihanien työkavereiden ansiosta paljon kevyemmäksi. Vietämme aikaa yhdessä myös työn ulkopuolella.


Eilen illalla kokoonnuimme taas yhteen, kun oli meidän yksikön pikkujoulu.
Niin, ja sinne pikkujouluun menin mekossa. Monena vuonna olen ollut housuissa, mutta nyt halusin vähän naisellisempaa.
Mekkoni on aika huoleton, ohutta trikoota, yksinkertainen malliltaan. Ei mikään kertakäyttövaate, vaan se sopii monenlaiseen menoon. Mekon kaverina korkeakantaiset mustat saappaat (kirpparilta) ja korvikset, jotka tein vielä ennen pikkujouluun lähtöä. Kaivelin laatikoistani tummanvihreät helmet, niihin vain koukut kiinni ja hyvä tuli! Ilta meni hauskassa seurassa maukkaan ruuan äärellä.
Voikaa hyvin töissänne!


Minna











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti