15.11.2019

Matka talveen

 
Olin viikon lomalla Pohjois-Suomessa, Levillä. Alkuun ajankohta ei pohjoisen lomalle tuntunut kovin hyvälle. Nyt jälkikäteen ajateltuna ajankohta oli mitä parhain. Kotona Keski-Suomessa on satanut viikkokausia vettä, ja ulkona on ollut kaikinpuolin mustaa ja märkää. 

Sain Levillä nauttia talvesta, lumesta ja pakkasesta. Luonto oli täydellisen kaunis, lumen alla notkuvine puineen. Paljon ulkoilua, lepoa, aikatauluttomuutta, hyvää ruokaa...

Yleensä olen matkannut kotimaan lomille omalla autolla, mutta tällä kertaa päätettiin tehdä toisin.
Lähdimme matkaan yöjunalla, joka matkasi Helsingistä Kolariin. Minä menin ensin junalla Jyväskylästä Tampereelle, ja sieltä nousin Kolarin junaan. Matka Kolariin kesti n. 11 tuntia. Juna oli aamulla yhdeksän aikoihin perillä.
 
Aika meni yllättävän joutuisasti, eikä tuntunut ollenkaan raskaalle. Junahan oli melko tyhjä, koska ei ollut vielä sesonkiaika. Junamatka oli niin myönteinen kokemus, että varmasti teen reissun joskus uudestaan. Toki unet jäi yön aikana melko vähiin, mutta eipä se haitannut. 

Nyt sitten levänneenä nokka kohti tulevaa joulun aikaa. Ei, en laita mitään joulujuttuja vielä, vaan kevyesti vain kynttilöitä ja jotain talvisia tekstiilejä.


Minna
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti