14.1.2017

Kirjajuttu ja yksi piikikäs
tyräkki, kukka, ikkunalauta


kirja, Leena Lehtolainen, Tiikerinsilmä
     
kukka, tyräkki, viherkasvi
 

Joulu on korjattu pois ja tilalle tuli tyhjähkö olotila. Olen jo aikaisemminkin kaipaillut ikkunalaudalleni isohkoa kukkaa. Kaktukset on olleet ajatuksissa helppoutensa ja ulkomuotonsa takia.  Nyt kasvi on hankittu, ja mieleinen on tämä ulkonäöltään kaktusta muistuttava tyräkki. Jotenkin ylväs tuossa ikkunalaudalla, tykkään!

Pieni juttu kirjoista. Olen ollut aina kova lukemaan. Lukuhistoriani on kulkenut Viisikoista, tyttökirjojen, sukuromaanien ja elämänkertojen kautta dekkareihin. Dekkarit ovat olleet mieleisintä luettavaa jo parikymmentä vuotta. 

Minusta hyvä lukukokemus on sellainen jossa sattuu ja tapahtuu, tarina etenee sujuvasti, teksti soljuu. Kirjasinkoko on oltava sopiva, ettei tarvitse tihrustaa. Huumoriakin kirjassa voi olla. Juonen on oltava aika realistinen, yliluonnolliset jutut ei juurikaan kiinnosta.

Olen ehkä aikaisemmin kertonutkin, että kuulun lukupiiriin. Piiri koostuu yhteensä viidestää nykyisestä ja entisestä työkaverista. Paljon on tullut luettua sellaisia kirjoja, joihin ilman lukupiiriä ei olisi koskaan tarttunut.
Viimeisin lukemani kirja on Leena Lehtolaisen Tiikerinsilmä, sain sen joululahjaksi. Kirja on jatkoa henkivartijana toimivan Hilja Ilveskeron tarinaan.

 Ajatus Yhdysvalloissa koulutetusta suomalaisesta henkivartijasta tuntui välillä oudolta ja kaukaa haetulta, mutta ehkä suomalaisenkin henkivartijan työ on juuri tuollaista, tiedä häntä.

Mihinkään kirja-arvostelijan hommaan minusta ei ole, siksi totean lyhyesti, että kirja oli ihan luettava. Ei mikään mestariteos, mutta oikein hyvää viihdettä, ja sehän riittää.
Lukekaa ihmiset, se todellakin kannattaa!


Minna


2 kommenttia:

 1. Hyvä kehotus Minna tuo, että lukekaa ihmiset. Lukeminen avaa uskomattomia maailmoita ja avartaa ajatuksia. Dekkarit ovat koukuttava kirjallisuuden laji. Oletko muuten huomannut, että facebookissa on Dekkari-ryhmä, missä saa hyviä vinkkejä aiheesta. Leena Lehtolaisen romaaneissa Maria Kallio oli mielestäni mukaansa tempaavampi rikostutkija kuin nämä uudet hahmot.
  -Mirja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa Mirja. Täytyy käydä katsastamassa facebookin dekkari-ryhmä. Olen samaa mieltä, että Maria Kallio on parempi. Viimeisintä Kalliota en tosin ole vielä lukenut, mutta eiköhän senkin aika tule.

   Poista